Natuurbeleving

 
Natuurbeleving op de Veluwe
 
  
 

Programma's voor individuele deelname: Klik Hier

 
 Programma's op maat voor groepen.
 
De natuurbelevingarrangementen die wij u kunnen bieden bestaan uit de hieronder genoemde programmaonderdelen en zijn goed te combineren met bijvoorbeeld een "Bosborrel", of een optreden van een jachthoornblaasgroep. Ook kan een programma gecombineerd worden met een bezoek aan een bezoekerscentrum of paleis Het Loo. 
 
*****************************************
 
Wildspeurtochten & natuurexcursies
 
Op de mooiste plekken van de Veluwe organiseren wij avontuurlijke wildspeurtochten of excursies. Tijdens de wandeling vertelt uw ervaren en gecertificeerde natuurgids op een afwisselende wijze over de natuur, over het beheer van het natuurgebied en natuurlijk over het wild. En… er bestaat een kans onderweg wild te ontmoeten….
 
Meer informatie: Natuurexcursies
 

Bezoek aan de wildobservatieplaats in het Elspeterbos (*).

 

(*)Tijdelijk niet beschikbaar

In het Elspeterbos, in de kern van de Veluwse bossen ligt in een rustgebied voor het wild, een wildobservatieplaats (W.O.P), een grote schuilhut die ruimte biedt aan ca. 40 personen.

De W.O.P is uitsluitend te bezoeken onder begeleiding van een deskundige gids van de Stichting Natuurvoorlichting Veluwe. Tijdens de bezoeken aan de WOP, dit jaar en vorig jaar, is in 95 % van de gevallen wild gezien!

 
Vanuit de sfeervolle schuilhut heeft u uitzicht op een "wildakker” en voerplaats. De kans is groot dat de wilde zwijnen zich laten zien. Ook worden damherten, reeën en soms edelherten vanuit de hut waargenomen.
 
 

 
Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag kunt u individueel de WOP bezoeken
onder begeleiding van een gids.
 
Meer informatie: Wildobservatieplaats
 
Lezingen en Diapresentaties. 
 
De Stichting Natuurvoorlichting Veluwe verzorgt op verzoek boeiende lezingen, waarbij diapresentaties worden vertoond. Zij beschikt over prachtige (PowerPoint-) presentaties over de Veluwse natuur en in het bijzonder het wild. Degene die de presentaties verzorgt is Rob Schuitemaker. Naar wens kan een lezing gehouden worden aan de hand van prachtige natuuropnamen en informatieve beelden, als onderdeel van een natuurarrangement. Ook bestaat de mogelijkheid  voor een avondvullend programma, met gevarieerde en boeiende informatie over de Veluwe.
 

 
Meer informatie: Diaklankbeelden  
************************************************
Tip:
Vraag een aantal vrienden, kennissen, familieleden, clubleden of collega's.
U kunt dan als groep in overleg een datum bespreken voor een natuurarrangement.

Prijzen: v.a. € 165,00


 

 

 

google9666e41ad409b80e.html